In april hebben ruim 25 bedrijven in Nederland meegedaan met de allereerste Stapril van Vital Workplace. We durven te zeggen dat het een groot succes is geweest. In dit blog vertellen we hoe het programma is uitgerold, welke uitdagingen we tegenkwamen en wat we uiteindelijk hebben bereikt. We blikken terug op vorige editie en nemen je mee in de plannen voor Stapril 2022.

WAAROM STAPRIL?
Ons programma Stapril is bedoeld om mensen dagelijks aan het wandelen te krijgen. Wandelen is namelijk goed voor je lijf én voor je hoofd. Als iedereen in een bedrijf elke dag probeert zo’n 10.000 stappen te zetten, dan zie je dat direct terug in de verzuimcijfers. Het draag bij aan de productiviteit en teamverbinding.

Tijdens Stapril worden deelnemers uitgedaagd iedere dag 10.000 stappen per dag te zetten. Doordat je in teams deelneemt, help en motiveer je elkaar. We helpen je je doel te behalen door deelnemers te wijzen op afspraken die dat toe laten zoveel mogelijk telefonisch te doen. Tijdens een wandeling! We brengen je op het idee voor een frisse dagstart en delen interessante vragen om je collega’s beter te leren kennen tijdens een wandeling. Deelname is in teamverband. Zo help en motiveer je elkaar.

Daarnaast dient het programma in 2022 ook een ander goed doel: Stichting Het Vergeten Kind. Zij strijden voor een stabiele, liefdevolle omgeving waar kinderen zich goed kunnen ontwikkelen. Ze geven kinderen positieve ervaringen met échte aandacht, zodat ze zich gezien en gesteund voelen en ze weer zelfvertrouwen krijgen. Iedereen die meeloopt, kan geld ophalen voor kwetsbare kinderen.

UITROLLEN MAAR
Dit succes is mede te danken aan de ambassadeurs die in elk bedrijf alles op alles hebben gezet om hun collega’s enthousiast te maken om mee te doen. Normaal is dat iets dat wij bij het uitrollen van een programma doen met een extern promotieteam, maar vanwege corona waren het nu 4 á 5 mensen vanuit de bedrijven zelf. Een gouden greep zo bleek want de aanmeldingen stroomden binnen.

Deze aanpak zetten we ook in 2022 weer in. Onze projectleiders zorgen ervoor dat de HR-manager en de ambassadeurs van te voren goed worden geïnformeerd over het programma en de planning.

We helpen ook met het bedenken van ludieke manieren om zoveel mogelijk mensen mee te krijgen.

KLAAR VOOR DE START
Uiteindelijk trokken op 1 april 2021 landelijk meer dan 2700 werknemers de stoute wandelschoenen aan en gingen op pad. In 2022 streven we naar 3500 wandelaars.

Elke dag, weer of geen weer, zullen er duizenden stappen gezet worden. Ook het online platform is deze editie verbeterd en uitgebreid. Persoonlijke prestaties kunnen online ingevoerd, bekeken en vergeleken worden.

DOEN JULLIE MEE?
1 april start Stapril 2022. Ben je benieuwd of dit programma interessant is voor jouw bedrijf of wil je meer weten over de andere vitaliteitsprogramma’s die Vital Workplace aanbiedt? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze adviseurs.

Nieuwsgierig wat de projectleiders van de deelnemende organisaties over Stapril 2021 zeggen? Klik hier om naar de evaluatie te gaan. Weten waar de deelnemers blij van worden? Klik hier voor de reacties van de deelnemers.